En helg i härliga Riga

Kan man inte resa får man skriva om en resa istället. Vi var en helg i Riga för några veckor sedan. Jag har varit där många gånger och det är alltid lika mysigt. Vi flög en fredagsmorgon och kom fram till stan lagom till lunch. Min svägerska Eva som bor i Riga tog med oss till en favorit - Kolonade - där vi åt en supergod lunch.
 
Fantastiskt gott, och detta är bara förrätten för 4 EUR
 
Både billigt och gott. Det är en sak som är bra med Riga. Priserna är lägre än i Sverige men kvalitén är minst lika bra. Mycket roligare att resa då ju.
 
Varmrätten kostade 6 EUR
 
Efter en smarrig lunch promenerade vi till Rigas centralmarknad som ligger i gamla hangarer. Jätteintressant att se även om man inte ska handla något.
 
En ful fisk på marknaden
 
Det finns även några restauranger/food courts i hangarerna där man kan ta en öl. Mysigt!
 
Granatäpplen och annat smått och gott
 
Vi tog en liten paus i Edgar och Evas fina lägenhet mitt i gamla stan innan det var dags för kvällens middag på Ogle där vi åt lite meze och drack drinkar.
 
Stadsmusikanterna från Bremen
 
Riga by night
 
På lördagen begav vi oss några meter till St Peterskyrkan där vi åkte upp i tornet för att se Riga från ovan. Intressant men det blåste lite kallt. Dessutom såg vi Edgar och Eva vinkandes i sitt fönster från tornet.
 
Kyrkan invändigt
 
Fantastisk utsikt
 
Edgar och Eva i sin lägenhet 🖐
 
Vi promenerade runt lite på stan efter vårt besök i tornet. Riga har så mycket intressant att se.
 
 
Trevlig tillställning med pannkakor/crepes i alla dess former på ett av Rigas vackra torg
 
 
Gänget framför Tre bröders hus
 
Lite vila en stund innan kvällens begivenhet som var middag på Rigas finaste restaurang, Vincents. En helt fantastisk kväll! 
 
Maten var som konstverk
 
 
 
 
 
En riktigt trevlig kväll som ni förstår. Vi promenerade vidare till en bar i gamla stan där bartendern vunnit världsmästerskapet 2019. Vi provade såklart hans vinnande drink.
 
Här får vi träffa guldmedaljören och smaka hans drink
 
💪
 
Vi hade en superhärlig helg i Riga. På söndagen gick Eva och jag på stan med ungdomarna och handlade lite och fikade på ett jättemysigt café i gamla stan.
 
Fika med Eva sista dagen
 
Bye bye Riga! We'll be back!