En vecka på Sardinien

Nu har jag slagit rekord i att skriva sent om en resa för nu tänkte jag berätta om vår resa till Sardinien i mitten av september. Vi kan faktiskt inte riktigt säga att vi har varit på Sardinien eftersom vi tillbringade hela veckan instängda på en resort utan detta blir en berättelse om Forte Village som ligger på södra Sardinien.
Resan var ett företagsevent som vi deltog i med spelbolaget. Jag hade väldigt höga förväntningar eftersom resorten verkade väldigt exklusiv med tanke på prissättning och hur de profilerar sig.
Eftersom vi flög reguljärt till Sardinien hamnade vi på den norra flygplatsen och hade en rejäl körsträcka ner till resorten i söder. Vi hyrde en minibuss eftersom vi var fem personer och ville ha plats för allt bagage. 
 
Vackra vyer på vägen till Forte Village

Vi körde 30 mil på smala vägar tills vi äntligen kom fram sent på eftermiddagen. Vi fick våra rum efter en ganska så omständlig incheckning och - Nej, jag var inte nöjd.... Vårat rum hade ett ordinarie pris på ca 10.000 sek per natt och då har man vissa förväntningar eller hur? Rummet visade sig ligga markplan inne i en tät vegetation så att absolut inget dagsljus nådde rummet och terrassen över huvud taget. Och vad längtar man efter när man kommer från Sverige? Jo, det härliga ljuset som man får uppleva när man befinner sig i medelhavsländerna. Det var alltså lampa som gällde inomhus, dessutom kändes rummet som ett vanligt dubbelrum och inte alls något extra som man kan värvänta sig med tanke på prisbilden. 
Här började mina försök att kommunicera med personalen på detta hotell som Gud glömde... Vi har ju faktiskt bott på en hel del högklassiga hotell i världen och om man profilerar sig som ett sådant måste man även hålla en hög servicenivå. Detta har man inte uppmärksmammat på Forte Village utan man tycker att det är okej att ta ut hutlösa priser utan att erbjuda någon form av servicenivå. Ja, ni förstår varför jag inte är så förtjust i denna resort. Jag har helt enkelt väntat i över en månad för att inte verka alltför upprörd när jag skriver men det hjälpte tydligen inte. 
Vi fick i alla fall efter många om och men byta rum till ett annat vanligt dubbelrum men ett med dagsljus och utsikt. Äntligen! Men det tog över ett dygn att komma till rätta med det.
Jag ska inte gå in på detaljer mer om själva resorten men kortfattat kan man säga att den passar till grupper som vill ha en sportig semester och som är villiga att betala för mycket utan krav på service. Resorten har en massa olika möjligheter till sportaktiviteter; gocartbana, bowling, tennis, padeltennis, vattensporter, fotbollsplan etc. 

Poulina med lutning

Vacker utsikt från rum nummer två

 
David fyllde år under veckan och fick ett palmblad av Magnus

Stranden

Killarna i matchande outfits

Balkongen på rum två

Supersmarrig pizza

Stranden

Jag skriver inte mer än så här. Vi hade självklart trevligt under veckan men jag skulle inte råda någon att åka dit i en hel vecka eller huvudtaget om man vill ha valuta för pengarna. Jag är övertygat om att Sardinien har en massa andra mer prisvärda och trevliga anläggningar. Vi får helt enkelt ta oss tillbaka till denna ö som vi nu inte fick se på rätt sätt. 

Arrivederci Sardegna!