Tjejresa blir parresa

Men hallå eller! Nu är jag sent ute. Här kommer fortsättningen på vår Romresa i maj(!). Bättre sent än aldrig heter det ju...
På måndagen åkte Poulina och Åsa hem och och vi vinkade av dem. Sedan var det bara att vänta in killarna som skulle komma vid lunchtid. Det var Poulina som hade varit reiseleiter så Marie och jag hade inte behövt tänka så mycket på var vi befann oss. Helt plötsligt skulle vi hitta själva i stan och vi började med att gå runt i cirklar i vårt område innan vi till slut satte oss på ett ställe och åt en sen frukost.
 
Vackra hortensior
 
Killarna kom så småningom och vi tog en sväng på stan utan att gå alltför mycket fel. Vi gck till en skoffär som vi besökt tidigare och killarna köpte ett gäng handgjorda italienska skor. 
 
Handgjorda italienska skor
 
En barbil på vägen
 
Promenaden fortsatte till Trastevere-området där vi först delade på en charkbricka ihop med en flaska gott vin på Cantina dei Papi. Det är ett litet hål-i-väggen-ställe som inte bör missas om man är i området. 
 
Skinkor i taket på Prosciutteria Cantina dei Papi
 
Efter vår lilla förrätt så begav vi oss till restaurangen som vår trevliga servitör på vårt stamställe rekommenderat åt oss, Taverna Trilussa. Han hade talat väldigt väl om stället så vi hade höga förväntningar. Vi fick ett bord på deras uteservering och satte oss till bords. Tyvärr visade sig inte stället vara speciellt trevligt då vår servitris var mycket svår att få kontakt med och när vi väl beställt kom min mat in direkt men inte de andras. Det gick så fort att vi ännu inte hade fått vinet vilket kändes märkligt. Vi försökte återigen få kontakt med personalen för att be att få vinet till maten men de lyssnade inte på det örat. Mycket märkligt. Så småningom kom de andras mat men vinet hade fortfarande inte kommit ...Vinet kom till slut men då hade vi redan tappat sugen och åt upp snabbt och gick sedan vidare. 
 
Maten när den kom men fortfarande inget vin...
 
Dag två bestämde vi oss för att ta samma tur som vi redan gjort med tjejerna tidigare och vi började således med Pantheon.
 
Pantheon
 
Sedan gick färden vidare till Fontana di Trevi och Spanska Trappan igen.
 
Återbesök vid Spanska Trappan
 
Vi tog t o m samma lunchställe som härom dagen, La Buvette. Trevligt och gott igen. 
Det blev även ett vätskestopp på Passetto på tillbakavägen. Snacka om att göra en favorit i repris!
 
Vätskestopp på Passetto
 
Sedan gjorde vi något som vi inte har gjort tidigare. Vi besökte takterrassen på på Hotel Raphael. Mycket trevligt!
 
Lite bubbel på takterrassen på Hotel Raphael
 
På kvällen ville vi ta med killarna till vår favoritrestaurang Virginiae alldeles bredvid hotellet och vi hade bokat bord utomhus. Oturligt nog så regnade det precis när vi skulle gå dit så de flyttade in de personer som redan satt ute vilket gjorde att det plötsligt var helt fullsatt utan plats för oss. Vi satte oss på baren tvärs över gatan och sedan kom vår servitör och hämtade oss när det blev ett ledigt bord inomhus.  Tyvärr blev inte kvällen riktigt lika mysig som tidigare när vi suttit ute för det var varmt inomhus och personalen sprang som skållade råttor så killarna fattade nog inte riktigt varför vi tyckte att stället var så bra...
 
Virginiae
 
Nästa dag hade Matti fixat så fint med en frukostpicknick så vi promenerade iväg till Castel Sant'Angelo där vi satte oss på en bänk utanför. Jättemysigt! 
 
Frukost vid Castel Sant'Angelo
 
Mätta och glada gick vi sedan vidare till Vatikanen men det var så himla varmt så vi gick snart därifrån. Vi fick ta ett vätskestopp på en liten bar på vägen där vi kunde sitta inne i luftkonditioneringen... Pust vad varmt!
Vårt mål var att ta oss till Colosseum men vi fick ta en taxi för vi orkade inte gå.
 
Colosseum
 
Vi titade lite utanför sedan gick vi in på ett ställe i närheten och försökte kyla ner oss lite och åt pizza till lunch. Jag fattar inte riktigt hur det gick till men vi gick faktiskt tillbaka till hotellet därifrån trots den höga temperaturen. Vi fick naturligtvis ta ett vätskestopp på vägen vid Campo de'Fiori då vi hittade ett ställe med luftkonditionering...
 
På kvällen gick vi till ännu en takbar nära Pantheon där vi tog en drink och spanade in utsikten över takåsarna.
 
Utsikt från Minerva Roof Garden
 
Tjoho!
 
Trevlig takterrass
 
Middagen tog vi tvärs över gatan på Antica Trattoria della Pace då vi ville ha krypavstånd hem. En härlig sista kväll. Nästa dag var det dags att bege sig hemåt efter sex härliga dagar i Rom.
 
Grazie e arrivederci!