Spanien och Gibraltar

Jag är antagligen den enda svensk som aldrig varit på spanska solkusten så när Matti sa att han skulle dit och spela golf så sa jag att jag också ville åka dit fast utan golfbiten. Resultattet blev att vi åkte dit några dagar innan hans golfresa. Jättekul! 
 
Mot Spanien! Tjoho!
 
Vi flög på en söndag eftermiddag och landade på kvällen. Det var urdåligt skyltat så vi fick leta i nästan en timme för att hitta till hyrbilsstället men till slut kunde vi hämta ut vår Audi A6 och bege oss mot vårt hotell som låg mellan Marbella och Puerto Banus.
Jag hade letat hotell på nätet och fastnat för Nobu Hotel som verkade trevligt. Vi blev inte besvikna för vi hade blivit uppgraderade till en svit. Ett superfint rum!
 
Egen jacuzzi på en av altanerna
 
Härlig uteplats
 
Bardisk i vardagsrummet
 
Morgonen därpå startade vi med en härlig frukost på hotellet sedan tog vi en promenad längs strandpromenaden till Puerto Banus. 
 
På väg till strandpromenaden
 
Det märks att det är lågsäsong. Inte så mycket folk.
 
Väl framme i Puerto Banus var det kul att titta på bilar, båtar och människor. Vi åt en jättegod lunch på Jacks Smokehouse. Superbra! 
 
Supergott och trevligt på Jacks Smokehouse.
 
Utsikt över hamnen
 
Tillbaka på hotellet njöt vi av vår jacuzzi och på kvällen åt vi middag på en av restaurangerna på hotellet, nämligen Nobu som var jättetrevlig. Rekommenderas!
 
Nästa dag hyrde vi cyklar på hotellet och cyklade åt andra hållet till Marbella. Husen längs promenaden var ganska så trista och verkade vara från 70-talet men vi tog oss till gamla stan som var mysigare och trevligare. Det blev en iskall öl på Plaza de los Naranjos.
 
Kall öl i gamla stan
 
Mysigt i gamla stan
 
Vi cyklade snabbt tillbaka till vårt härliga hotell och åt en fantastisk lunch på Sea Grill
 
Underbart gott på Sea Grill
 
På kvällen tog vi oss till Puerto Banus igen där vi åt middag på en italienare som Matti besökt tidigare, Amore & Fantasia.
 
Spagetti Vongole
 
Efteråt satt vi på The Plaza som är ett torg på vårt hotell som är supertrevligt.
 
Mysigt på Tha Plaza på Nobu Hotel
 
Vår sista dag tillsammans blåste det som sjutton så vi tog bilen till Gibraltar på en dagsutflykt.
 
Hello Gibraltar!
 
Vi parkerade bilen på den spanska sidan och promenerade över gränskontrollen i blåsten.
 
Bilen fick stanna i Spanien.
 
Vårt första stopp blev en engelsk pub, The Horseshoe, där vi åt lunch.
 
Fish & Chips på The Horseshoe
 
Efter lunchen tog vi en guidad tur på berget och fick se grottor och apor.
 
Vacker utsikt från klippan.
 
Hello!
 
Inne i grottan
 
En av alla apor på klippan
 
 
Aporna var kompis med vår chaufför
 
En intressant tur. Det blåste dock så mycket att ett plan som försökte landa flera gånger fick åka vidare till Malaga för att landa...
Vi tog bilen tillbaka till vårt hotell och bytte om för att gå på en restaurang som vi blivit tipsade om av en engelsman på puben. Vi hade ingen aning om vad det var för ett ställe men herregud vilket ställe det var! Restaurangen heter Villa Tiberio och den ligger ganska så nära vårt hotell. Vi tog vår Teslaförare, som ingick när man bodde i sviten, och åkte dit. Vi blev mötta av helt fantastiska människor. När man kliver in i restaurangen är det som att kastas tillbaka till 80-talets lyxiga dekadens. Det var som om tiden hade stannat och de gamla männen som arbetade där hade nog gjort det väldigt länge. Men vilket mottagande! Det var som att vara med i en föreställning. Helt fantastiskt!
 
Fontäner och statyer i den fantastiska trädgården.
 
Vackra statyer på Villa Tiberio
 
Hovmästaren sprang runt med glas och flaskor på huvudet. Ha ha ha!
 
Hummer till förrätt
 
Pianisten hade nog också varit där sedan tidernas begynnelse.
 
Vilket ställe! Jag måste tillbaka när det är lite varmare så att man kan sitta i den vackra trädgården. Vilken härlig avslutning på några trevliga dagar. Nästa morgon tog jag bilen till flygplatsen och Mattis golfvänner kom ner och spelade golf. 
Sammanfattningsvis måste jag säga att hotellet och Villa Tiberio är ställen som jag verkligen vill tillbaka till men Marbella imponerade inte så mycket. Kul att se det dock och även Gibraltar.
 
Hasta la vista Espana!
 
 
Costa del sol - Gibraltar - Marbella - Nobu - Nobu Marbella - Nobu Suite - Puerto Banus - Spanien - Suite - Villa Tiberio - fine dining - fine hotels - resor