Mer Malta

Bättre sent än aldrig heter det ju. Får visst aldrig tummen ur. Här kommer i alla fall fortsättningen på Maltaresan!
Dag 3 hade vi en lunchdate inbokad med Patrizia och hennes mamma som bor på Malta. Vi skulle ses på min favoritrestaurang Wigi's som är familjens restaurang. Jag brukar alltid försöka få in ett besök på Wigi's när jag är på Malta dock var nog detta första gången vi var där på lunch. Vi hade en jättetrevlig tjejlunch med mycket skratt och god mat. Vi passade även på att boka bord till vår sista kväll för middag.
Efter lunchen var vi proppmätta. Poulina gick tillbaka till lägenheten och jag tog en promenad på stan. Behövde promenera bort all mat från lunchen. 
Stannade på en ingefärashot på Pure. Ett litet hål i väggen med fräscha juicer och sallader bl a. Sedan var jag tvungen att ta ett stopp på mitt favorithotell Palace som jag tjatar om varje gång jag skriver om Malta. Satt en stund i baren bara för att insupa atmosfären. 
När jag kom tillbaka till vårt hotell lite senare hade de julpyntat. Jättefint!
 
 
 
Kvällens middag blev hämtpizza hemma hos Magnus & Poulina tillsammans med Alex, Patrizia och lilla Grace. Mysigt!
 
Dag 4 regnade det på morgonen så vi bestämde oss för att åka till The Point shoppingcenter och titta lite i affärer. Lunchen valde vi att ta på en annan favorit - Fratelli La Bufala. Restaurangen ligger precis utanför The Point och har god italiensk mat så vi tillbringade ett par timmar där.
 
Utsikt över Valletta
 
Efter lunchen tog vi bilen tillbaka till Magnus & Poulinas lägenhet där vi ställde bilen och nu hade vädret klarnat upp så vi bestämde oss för att ta en liten promenad ner mot Balluta Bay.
 
På väg till Balluta Bay
 
Ett gulligt hus på vägen
 
När vi kom ner till Balluta Bay slog vi oss ner på en uteservering till en restaurang som heter Electro Lobster Project och beställde in varsin drink. De gjorde allt på fräscha råvaror. Supersmarrigt!
 
Till och med färsk ingefära i drinken
 
Snygg entré till baren
 
På kvällen hade Poulina bokat bord på en fiskrestaurang som skulle vara bra, Fumia. Restaurangen ligger i Pieta i ett gammalt tullhus. Häftig miljö. Magnus & Poulina hade varit där tidigare och varit supernöjda och restaurangen har jättefina omdömen men vi hade otur och maten var sådär. De hade väl tagit in en vikare i köket den kvällen.
 
Krabban Sebastian bodde på restaurangen
 
Dag 5 hade jag bokat in ett möte på vårt olivoljeställe utanför Mdina. De brukar bara ha öppet under hösten så det gäller att boka tid. Vi köpte med oss ett par liter per man för den är så himla god. Tyvärr hade de haft en mycket dålig skörd pga för lite regn så de hade bara producerat en bråkdel i år.
Med oljan inpackad i bagaeutrymmet på bilen åkte vi vidare till ett annat favoritställe på Malta - Palazzo Parisio. Det är ett gammalt palats i Naxxar som numera används mycket till bröllop och andra festligheter då de har en mycket vacker trädgård. Jag har varit där tidigare vid ett flertal tillfällen och det är verkligen supervackert då det är så grönt och prunkande. Här åt vi en god lunch tillsammans med en annan tjej som bor på Malta.
 
Trädgården på Palazzo Parisio
 
Champagne är aldrig fel
 
Smarrig sallad
 
På kvällen blev det middag på Wigi's eftersom det var vår sista kväll och det var gott och trevligt som vanligt. Nästa dag spöregnade det både på Malta och i Stockholm när vi kom hem. Tack för den här gången Malta! Vi lär ju ses igen.