Roadtrip söderut

David och jag åkte iväg på en liten roadtrip förra helgen. Vårt mål var att göra stopp i Skillingaryd, Falkenberg och Göteborg. Vi åkte på morgonen i det vackra sommarvädret och började vår resa mot Skillingaryd där vi skulle på en urnsättning. 
 
Vackert längs Vättern
 
I Skillingaryd träffade vi mina kusiner och var med vid urnsättningen där min farbror och faster fick vila i småländsk jord. Vackert och fint att få vara med.
 
Min farmors grav som nu delas med min farbror och faster
 
Efter urnsättningen fikade vi på ett trevligt ställe i Skillingaryd tillsammans med ytterligare en kusin. Jättetrevligt ställe som kan rekommenderas om man har vägarna förbi. Kaféet heter Tina och översten och de har även en inredningsbutik med fina grejer.
 
Kan det vara mina gamla skridskor?
 
Skillingaryd har även en kul bensinstation som inte hör till någon av de sedvanliga kedjorna. Jättekul!
 
Min kusins bensinkort
 
Efter en trevlig fikastund åkte vi vidare mot Falkenberg där vi skulle bo på mitt favorithotell, Ocean Hotel. 
Ocean är ett litet boutiquehotell mitt på Skrea Strand med underbar utsikt. De har även trevlig restaurang. Rekommenderas om man är i Falkenberg.
 
Solnedgång från vårt rum
 
Vi checkade in och åkte till min pappa som bor i Falkenberg och åt middag. Trevligt! Kom tillbaka till en vacker solnedgång. 
Morgonen därpå åt vi en god frukost och åkte sedan till pappa och åt lunch och umgicks med honom och hans sambo.
 
Pappas magnoliaträd
 
Hur fin utsikt från hotellet?
 
På kvällen var det middag utomhus hos pappa och sedan Eurovisionfinal. Mycket trevligt!
 
Frukost med utsikt. Helt underbart
 
På söndagen var det dags att lämna Falkenberg och bege oss till Göteborg. Vi hade bokat ett rum på Elite Park Avenue pga av läget på Avenyen och att det är lätt att hitta parkering i närheten. David var jättegullig och hade mailat till hotellet och bett dem ställa in lite bubbel på rummet eftersom det var internationella Mors Dag. Hur gulligt som helst. Hotellpersonalen var också urgullig och bjöd på en hel flaska cava och en fruktkorg för de tyckte att David var gullig som ville fira sin mamma. Fantastiskt! Vi åkte via Göteborg för att David ville gå på en Blåvittmatch. 
 
Uppladdning på rummet
 
Mamma var med också
 
Blåvitt förlorade tyvärr mot Norrköping men vi hade det trevligt ändå. Efter matchen delade vi på cavan på vårt rum och sedan åt vi en god middag ute på Humm som är en jättebra restaurang nära hotellet.
 
Vi satt ute hela kvällen. Helt underbart!
 
Nästa morgon var det dags att köra hem igen. Vi stannade och åt luch ute på en klippa vid Brahehus i det härliga vädret.
 
Lunchutsikten från en klippa vid Brahehus
 
Vi hade verkligen tur med vädret. En jättetrevlig roadtrip med David i ett sommarvackert Sverige.