Dags för Kosta och Växjö

Vi lämnade våra vänner i Falsterbo vid lunchtid och tog oss sedan till Malmö där vi släppte av sonen vid tåget til Göteborg och styrde sedan kosan mot Kosta i Småland. Vi hoppades såklart på lite bättre väder med tji fick vi. Det blev sämre... :-( När vi hade ca en timme kvar så var det 6 grader och ösregn. Inte precis det väder man önskar på semester i Sverige.
 
Brrrr!
 
Vi anlände sent på eftermiddagen till Kosta och fick springa in på hotellet för att inte bli genomblöta. Kosta Boda Art Hotel är väldigt speciellt på så sätt att hela hotellet är utsmyckat med glaskonst. Både de allmäna utrymmena och rummen har glaskonst från olika konstnärer och är man intresserad av sånt så är man i himmelriket kan jag tro. Vi startade med att boka bord till middagen och sedan gick vi runt och tittade lite på hotellet.  Glasbaren är väldigt speciell där det är tänkt att man ska få en känsla av att man befinner sig under havsytan. 
 
 
I området ligger även några outletbutiker som säljer både glas och annat smått och gott så vi tog en runda på "stan" och shoppade lite grann. Inget glas dock. Sedan var det dags att duscha och göra oss klara till middagen. Tyvärr hann vi inte använda oss av deras fina spa då tiden inte räckte till. 
Middagen var dock helt suverän. Jag valde en 3-rättersmeny och Matti plockade ihop sin meny själv. Jättegott och trevligt. Jag glömde helt bort att ta foton i Kosta så ni får läsa på hotellets hemsida om ni är intresserade av att åka dit. Jag är ledsen över att vi missade hotellets spa men för övrigt så är jag inte så förtjust i glaskonst så det är väl inte det rätta stället för mig. Klientelet bestod till största delen av pensionärer som också shoppade en massa i området. 
Morgonen därpå begav vi oss mot Växjö där vi skulle bo på ett relativt nytt hotell, PM & Vänner, samt äta en middag tillsammans med goda vänner på hotellets restaurang. Vi hade tur och fick rummet tidigt och vilket rum! Nu snackar vi design och ett stiltänk in i minsta detalj. Som ni förstår tyckte jag mycket om det här hotellet. 
 
 
 
 
 
 
Hotellet har även en fantastisk takterrass som vi inte kunde använda oss av någon längre stund då det fortfarande var grått och kallt.
 
 
 
 
Ja, ni ser ju så läckert det är! I love it! Vi gick lite på staden efter en lunch på hotellet och det var fullt med liv och rörelse då det var Karl Oskardagarna och Rix FM Festival i stan. Vi tog även en titt i Växjö Domkyrka som även den hade glaskonstutsmyckningar.
 
Växjö Domkyrka
 
På kvällen hade vi bokat bord på hotellets bistro då hotellets Fine Diningrestaurang tyvärr hade semesterstängt.  Bistron levererade god mat så det gick ingen nöd på oss och deras vinlista var som en tjock bibel. En fantastiskt trevlig kväll men måste nog återkomma och prova deras Guide Michelinbelönade restaurang vid ett annat tillfälle.
Dagen efter lämnade vi Växjö och styrde kosan hemåt med ett stopp på Mormor Magdas glassfabrik i Taberg utanför Jönköping. Vi hade hört talas om deras glassplanka som vi ville testa och vi blev inte besvikna.
 
Mormor Magdas glassplanka
 
 
Ett härligt avslut på en trevlig bilsemester i södra Sverige. När vi kom hem så var det 23 grader och sol - det bästa vädret på hela veckan. Borta bra men hemma bäst heter det ju. ;-)