Mot hemstaden - Göteborg!

Idag har jag åkt SJ-tåg för första gången på länge. Jag åkte mycket tåg för hundra år sedan när jag bodde i Göteborg och arbetade som tågvärdinna. Efter den tiden så har jag inte åkt så mycket tåg, mer än någon enstaka gång till Göteborg och TUR-mässan. För det mesta har jag flugit till Göteborg eller ibland åkt bil men idag tänkte jag testa SJ:s 1:a klass med mat. Jag tycker personligen att det tar alldeles för lång tid att köra mellan våra största städer men tre timmar på ett tåg borde väl fungera? 
Kort och gott, jag reste kl.12.29 från ett regnigt och svinkallt (2 grader...) Stockholm och tog plats i min egenvalda sittplats på X2000. Tåget avgick i tid och jag började läsa ganska så omgående vilket kanske inte var så smart eftersom jag efter ett tag kände mig riktigt åksjuk... Detta gick dock över efter min pastasallad med räkor som serverades vid min sittplats. Efter lunchen och kaffet så mådde jag mycket bättre och vågade ge mig på lite läsning igen. Puh, vilken tur! Hade allvarligt funderat på att ta mig hem på annat sätt men nu ska det nog fungera att ta tåget tillbaka på söndag.
 
 
Väl framme i Göteborg så var det säkert några fler grader än 2 men...det ösregnade och haglade samtidigt. Fytte griserackarn som min kompis Åsa skulle ha sagt! Inte så trevligt. Det blev ingen promenad utan en taxi till lägenheten som jag hade hyrt. Jag bokar ofta hotell via Hotels.com eftersom man får några frinätter på ett års resande och jag gjorde det även denna gång. Jag sökte efter ett boende för tre personer eftersom resten av familjen kommer imorgon och så fick jag upp en lägenhet. Kul att prova något nytt. Lägenheten ligger mitt i centrala Göteborg och det finns ett fullt utrustat kök med diskmaskin, en dubbelsäng samt en enkelsäng och ett gigantiskt badrum med tvättmaskin. Dessutom kostar lägenheten mindre per natt än vad ett hotellrum med extrasäng skulle ha gjort för oss. Jag blev verkligen positivt överraskad när jag kom in i lägenheten. Ett tips om ni vill ha möjlighet att bo fler än två personer och eller om ni vill laga mat själva (Kommer inte att hända. Hahaha!).
 
 
 
 
 
Det blir nog bra det här! Nu hinner jag inte skriva mer för jag ska ut på stan och fira en av mina allra bästa kompisar som fyller år idag! TJOHO!!!!!!!