En intensiv vecka på Malta

Nu har jag inte skrivit på länge. Jag har precis varit på Malta i en vecka men vi gjorde så mycket så att jag helt enkelt inte hann med skrivandet och dessutom blev jag sjuk på slutet. Men jag ska försöka få med så mycket som möjligt nu i efterhand. Nu kör vi!
 
Vi reste till Malta för att fira min härliga kompis Poulinas 50-årsdag. Det blev nästan en veckas firande mer eller mindre fast egentligen fyller hon år idag 31 maj. Vi landade den 22 maj och inledde med att äta en god lunch på Il Gabbana som ligger längs strandpromenaden i Sliema. Jättebra ställe för lunch eller drinkar med havsutsikt. 
 
 
Efter lunchen blev det drinkar på takterassen på mitt absoluta favorithotell på Malta - Palace Hotel. Takterassen är helt underbar, speciellt på kvällen med vackra solnedgångar.
 
 
Vi bodde i en av deras Designer Suites. Denna gång i The Texture Suite som var jättefin.
 
 
Deras Designer Suites har en fantastisk utsikt över bland annat Valletta. Underbart!
På kvällen var det middag hemma hos Magnus & Poulina i deras vackra lägenhet.
 
 
Dag 2
 
Åt frukost på hotellet tillsammans med våra vänner. De har en härlig uteservering och frukosten är toppen.
 
 
Efter lite shopping så var det dags att äta igen, denna gång på The Terrace som har en fantastisk utsikt över Valletta.
 
 
Det blev även middag på The Terrace denna kväll.
 
Dag 3
 
Stora utflyktsdagen! Vi inledde med ett besök i The President's Kitchen Garden. En liten grön oas om man vill komma bort från alla bilar och ha lite lugn och ro.
 
 
Efter detta besök åkte vi till Mdina som jag skrivit om i ett tidigare inlägg. Verkligen sevärt om man inte har varit där. Mdina var tidigare huvudstad på Malta och kallas även the Silent City.
 
 
Sedan var det dags för lunch och då tog Poulina oss till ett fantastikt ställe som jag inte har besökt tidigare - Palazzo Parisio i Naxxar. Vilket ställe! Jag blev helt förälskad! En underbar trädgårdsoas och fantastisk mat och service. Jag kommer definitivt att återvända dit. 
 
 
 
Efter en härlig stund med fina vänner så var det dags för vinprovning. Malta har inte så många vingårdar men vi har ett favoritvin som vi alltid dricker på Malta och bestämde oss för att besöka vingården Meridiana.
 
 
 
En härlig dag! Kvällen avslutades på The Black Pig i Valletta.
 
 
En trevlig avslutning på en fullspäckad dag.
 
Fortsättning följer!