En härlig helg i Riga

Förra helgen var vi ett gäng på tio personer som åkte över till Riga och träffade goda vänner - min svåger och svägerska som bor där. Fyra personer bodde hemma hos dem i deras fina lägenhet i gamla stan och vi andra bodde på hotell. Vi valde nyöppnade Kempinski och vi blev inte besvikna. Vilket underbart hotell! Jag återvänder gärna dit.
 
Hotellet som pepparkakshus i lobbyn
 
Eva hade bett dem leverera en flaska champagne till vårt rum!
 
Från början skulle Matti och jag ha rest själva till Riga då jag fick ett presentkort på spabehandling i födelsedagspresent. Sedan hängde alla vännerna med. Superkul!
Efter att ha checkat in på hotellet gick Eva och jag och åt en supergod lunch på D'Vine i samma byggnad som Radisson Hotel Latvija där även ESPA ligger. Vi tillbringade några härliga timmar på spa där vi bla badade utomhus och fick varsin behandling. Superfin present från Edgar och Eva. Sedan var det dags att återvända till rummet för att göra sig klar för kvällens eskapader.
Vi drack fördrink hos Edgar och Eva och sedan gick vi till deras favoritrestaurang, Domini Canes.Vilken superbra restaurang! Rekommenderar verkligen ett besök där. 
 
Min smarriga förrätt
 
Efter en härlig middag så gick vi vidare till en pub i närheten. Sedan var det dags att krama kudden.
 
Lördagen började med en god frukost sedan delade vi upp oss så att killarna åkte till Riga Motormuseum medans vi tjejer stannade i stan och begav oss till Rigas stora matmarknad där vi tittade och shoppade lite.
 
Vackra granatäpplen på marknaden
 
Åsa hittade en cykel i gamla stan
 
Vackra byggnader
 
Efter en promenad i gamla stan mötte vi upp killarna för lunch på en typisk lettisk restaurang, Province, där vi åt gott. 
 
På kvällen hade Edgar och Eva hyrt hem en kock och en servitris som lagade mat och serverade oss en fantastisk middag. Helt underbart!
 
Snacks till välkomstdrinken
 
Kvällens meny
 
Hummersoppa till förrätt
 
Hela gänget samlat
 
Vilken härlig kväll! Tusen tack Edgar och Eva!
Nästa morgon åkte ett par personer hem och vi övriga delade upp oss igen. Killarna åkte till badorten Jurmala som ligger otroligt vackert utanför Riga och vi tjejer satsade på lite shopping på Galerija Centrs i gamla stan. 
 
Fina tjejer i Riga 
 
Eftermiddagen avslutades med en jättegod lunch på Kolonade innan avresa till flygplatsen. 
En härlig helg i Riga med alla de goaste vännerna!
Bye bye Riga!